Higijena ruku

Zašto je važna higijena ruku? Pravilna higijena ruku i redovito pranje ruku jednostavan je način sprječavanja bakterija i širenja bolesti kao što su gripa,prehlada,zarazna žutica,itd..

Što su mikroorganizmi?

Oni uključuju viruse,gljivice. Neki mikroorganizmi mogu biti uzrok bolesti. Naša koža nije sterilna-sadrži mikroorganizme koji se nazivaju rezidencijalna mikroflora.

U svakodnevnim aktivnostima ruke su zagađene različitim mikroorganizmima iz okoline-preko kontakta s prljavim površinama,predmetima,životinjama,itd.. Mikroorganizmi koji nisu trajno na koži nazivaju se prolazna mikroflora.

Kako spriječiti širenje mikroorganizama?

Redovita i pravilna higijena ruku spriječit će širenje bolesti. Navika pranja ruku trebala bi biti ugrađena još u ranom djetinjstvu kako bi ostala za cijeli život.
Svoje rane,posjekotine i ogrebotine zaštitite zaštitnim rukavicama ili flasterima zato što je oštećena koža sklonija bakterijama nego zdrava koža.

Kako i kada se treba održavati higijena ruku?

Higijena ruku se treba održavati:


Imajte na umu da ručnik za ruke koristite samo vi i da ga često mijenjate kako bi higijena ruku bila potpuna.
A kako bi bili sigurni da su vam ruke čiste koristite tekući sapun iz Forevera ALOE HAND SOAP – on ne iritira kožu,vrlo je blag,prigodan za sve tipove kože i za cijelu obitelj.
Ako više volite tvrde sapune tu je za vas AVOCADO FACE & BODY SOAP. Ovaj sapun sadrži maslac avokada koji će vaše ruke održati mekima i čistima.
Ako više volite tvrde sapune tu je za vas AVOCADO FACE & BODY SOAP. Ovaj sapun sadrži maslac avokada koji će vaše ruke održati mekima i čistima.

Primjedbe

Popularni postovi s ovog bloga

Jojoba Ulje

Internet marketing

Prehlada