Prehlada

Prehlada Kod Djece I Odraslih

Prehlada je virusna infekcija s upalom nekih organa gornjeg respiratornog takta (nos,sinusi,grkljan,ždrijelo). To je najčešća virusna infekcija
Poznato je oko 200 virusa koji izazivaju prehladu. Prehlada se najčešće javlja zimi i u jesen.
Virus prehlade se širi ako postoji pad imuniteta,ali čak i sitnice mogu uzrokovati prehladu kao što su izlaganje hladnom vremenu,loša odjevenost,loša prehrana čak i stres može izazvati da se razvije prehlada.

Simptomi prehlade

Ona ima simptome koji znaju trajati tjedan ili manje. Prehlada kreće naglo,nakon inkubacije koja traje 1 do 3 dana,s nelagodom u grlu,osjećajem začepljenog nosa,kihanje.
Za prehladu nekada i nije karakteristična povišena tjelesna temperatura,što nije uvijek slučaj. Kašalj je suh,te traje i do 2 tjedna.

Komplikacije

Viroza se može zakomplicirati zbog upale uha (većinom kod djece) sinusa ili dušika.
Visoka temperatura sa treskavicom,kašalj s gnojnim iskašljavanjem i natečeni limfni čvorovi su zna da posjetite liječnika,koji će vam prepisati odgovarajuće antibiotike.
Prehlada kod djece
Djeca u biti teže podnose prehladu. Većinom je dobiju tijekom zimskih dana ili početkom školske godine,a ako im je imunitet slab onda će se prehlada javljati i više puta godišnje.
Djeci je važno davati vitamine te nešto što će im ojačati imunitet.
FOREVER KIDS MULTIVITAMIN

Primjedbe

Popularni postovi s ovog bloga

Jojoba Ulje

Internet marketing