Jojoba Ulje

Jojoba je grmolika biljka koja raste koja raste u pustinjskim područjima američkog kontinenta. Poznat proizvod je jojoba ulje.
Raste veoma sporo i da bi joj izrastao plod potrebno je i do 10 godina. Jojoba ima jako tvrde listove koji sprječavaju gubitak vlage u suhoj klimi. Plodovi koje daje ljeti liče na maline i imaju jako malo sjeme koje ima 50 posto ulja.

Ulje s hranivim sastojcima

Još davno Indijanci su znali koliko ulje jojobe može biti zdravo za kožu i kosu.
Oni su od plodova jojobe pravili ulje i dezinficirali i liječili rane,te ga koristili i kao losion za kožu kako bi ju zaštitili od pustinjske klime.
Jojoba ulje ima svijetložutu boju koju su nazivali tekućim zlatom.
Američki znanstvenici su proučavali jojobu i ustanovili su da jojoba u sebi ima vrlo važne sastojke koji su ljekoviti i neophodni za zdravu kožu.
Jojoba se danas uzgaja na plantažama diljem svijeta. Ulje se dobiva od usitnjenih sjemenki i sastoji se od masnih kiselina i alkohola,za ovo ulje tvrde da nije pravo ulje već vosak.
Sadrži važne tvari kao što su vitamin E ,B kompleks, silikon, bakar,cink i minerale.
Ulje se lako upija i rijetko uzrokuje alergijske reakcije.

Ljekovito djelovanje

Jojoba ulje štiti od opekotina poslije sunčanja,jer u sebi sadrži sredstvo za zaštitu od sunca. Prirodnim putem daje koži vlažnost,samanjuje pojavu bora i pospješuje metabolizam.
Odlično je sredstvo za zarastanje rana,i za akne jer djeluje dubinski. Koristi se i za psorijazu,ožiljke,bradavice i druga oboljenja kože.

Upotreba u kozmetici

Jojoba ulje dodaje se u šampone,sapune i kozmetiku. Kozmetika koristi jojobu za losione,kreme,sapune i ruževe jer je jojoba nemasni podmazivač i tvori bazu ua držanje pigmenata u ruževima.
Koristi se i nakon depilacije,balansira kiseli sloj kože. Danas se proizvede tona jojoba ulja i većina ode u kozmetičke proizvode.
  • Ako želite sjajnu i podatnu kosu koristite Forever Aloe-Jojoba šampon. On će vam pomoći održati kosu zdravom.
    Omogućava obnavljanje loše kose. Pogodan je za svaku kosu te ju njeguje i štiti.
  • Nakon pranja preporučujemo i Aloe-Jojoba regenerator koji se primjenjuje kod svih tipova kose,te kod problema s peruti i otpadanja kose.
Unaprijed hvala.

Primjedbe

Popularni postovi s ovog bloga

Internet marketing

Prehlada